Projecten

Manuel Santiago Rosales Flores

  Santiago (12 jaar) werd geboren met een lichte hersenverlamming (cerebrale parese) die leidt tot beperkingen in dagelijkse activiteiten. De communicatie tussen de hersenen en de aansturing van de spieren is verstoord.

  De bewegingsstoornissen kunnen problemen opleveren met bijvoorbeeld zitten, lopen, schrijven, spelen, eten, drinken en kleden. Afhankelijk van het deel van de hersenen waar de beschadiging is opgetreden, kunnen ook andere problemen voorkomen.

  Een cerebrale parese is de meest voorkomende oorzaak van een handicap bij kinderen en komt ongeveer bij één op de 400 à 500 pasgeboren kinderen voor, zowel bij jongens als meisjes.

  Hij woont samen met zijn ouders en jongere zus van 6.
  Moeder heeft geleerd hoe ze via fysiotherapie zijn spieren los kan maken en hoopt op een dag dat hij kan lopen.

  Santi gaat naar groep 5 en houdt van praten door de microfoon en vooral tijdens de pauze verslag te doen van de voetbalwedstrijden. Hij kan het heel goed vinden met zijn klasgenoten en heeft grote vorderingen gemaakt in schrijven en wiskunde.

  Hij is altijd heel blij om naar het project Brillo de Sol te gaan en heeft een stralende lach. Op de school waar hij eerst was, had hij geen vrienden omdat ze hem niet accepteerden met zijn lichte handicap en de school was ook niet rolstoel vriendelijk.

  Hij slaagt er al aardig in om in zijn eentje zijn rolstoel met zijn handen vooruit te duwen. Al met al een jongen om van te houden.

  Op de foto wordt Santi geduwd door zijn 2 helpers en ook Ana-Maria mocht even met hem racen.

  This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!