Projecten

Francisca Petronila Velásquez Gabriel

  Fransica_GabrielDe eerste uitgaven in 2016 van Uno Más zijn gegaan naar de studiebeurs van de 17-jarige Francisca. Zij gaat sinds half januari naar het 2e jaar van het middelbaar onderwijs in het zaterdag onderwijs.

  Begin 2015 ging ze naar een dagschool, maar omdat vader de leerboeken niet kon betalen kon ze niet op school blijven.
  De familie Velásquez woont in een piepklein huisje in de tuin van een grote villa. De eigenaars komen af en toe logeren. Vader Mario zorgt dat de tuin en het huis goed onderhouden blijven. Zijn salaris per maand is €174, daarvan onderhoudt hij zijn zieke vrouw en 3 kinderen. Moeder heeft medicijnen nodig en die kosten al €58 per maand.
  Om dan ook nog je dochter naar school te laten gaan bleek niet mogelijk.

  Toen Ana-Maria dit hoorde bood ze Francisca aan om haar te laten studeren in het weekendonderwijs, zodat ze eind 2017 haar diploma heeft.
  Omdat moeder ziek is kan ze in de weekdagen thuis helpen en in de avonden haar huiswerk maken.
  Ze vertelde dat het best moeilijk is om 9 vakken behandeld te krijgen in de enkele uren school op zaterdag en dat ze heel veel huiswerk heeft.
  De leerkrachten herhalen niets en zijn meteen na afloop van de les vertrokken. Ze heeft veel moeite met meetkunde. En als je voor een vak een onvoldoende haalt, ga je niet over naar het volgende jaar.
  Gelukkig is er een vriendin van Ana-Maria die haarfijn uit kan leggen wat meetkunde inhoudt en ze kan daar altijd terecht voor meer vragen.
  Francisca is heel blij dat ze via Uno Más nog een kans heeft gekregen haar middelbare school diploma te halen.
  De kosten per jaar, inclusief reiskosten, schooluniform, lesgeld en materiaal komen op €330.

  .

  This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!